SK POG Szkolne Koło Profesjonalnej Obsługi Gości

SZKOLNE KOŁO

PROFESJONALNEJ OBSŁUGI GOŚCI

POD HONOROWYM PATRONATEM

PANA MARIUSZA GRZESIKA

 

W roku szkolnym 2015/2016 rozpoczęło działalność Szkolne Koło Profesjonalnej Obsługi Gości. Honorowy patronat objął pan Mariusz Grzesik, V-ce Mistrz Polski Barmanów w kategorii FLAIR. W ramach zajęć członkowie koła będą mogli zapoznać się, jak wyglądają standardy profesjonalnej obsługi gości, jak zachowywać się w kontaktach z klientami, jak przygotować profesjonalne nakrycie stołu itp. W ramach zajęć członkowie koła będą mogli również zdobyć pewne umiejętności z zakresu parzenia kawy (barista) oraz sporządzania koktajli i drinków bezalkoholowych. Zdobyta wiedza i umiejętności zostanie potwierdzona Certyfikatem wydanym przez firmę ABSYNT. Opiekę nad kołem sprawuje Pani BERNADETA KRUPA, nauczyciel przedmiotów zawodowych.

Zanim przyjdą Goście …

Jak profesjonalnie nakryć stół na wigilijną wieczerzę i nie tylko uczyli się członkowie Szkolnego Koła Profesjonalnej Obsługi Gości na kolejnym spotkaniu. Święta Bożego Narodzenia mają niezwykłą atmosferę, która narasta stopniowo w naszych domach. Jej nieodłącznym elementem jest wigilijny stół.

Czytaj więcej...

Czy parzenie kawy jest trudne?

Wydawałoby się, że nie –a jednak. 

Aby zaparzyć dobrą kawę trzeba posiadać pewną wiedzę i poznać tajniki parzenia kawy. Wiedzę i tajniki parzenia kawy zgłębiają członkowie Koła Profesjonalnej Obsługi Gości na zajęciach warsztatowych realizowanych w ramach działalności Koła.

Czytaj więcej...

Władze koła

W dniu 22 października 2015 roku odbyło się spotkanie uczestników Szkolnego Koła Profesjonalnej Obsługi Gości. Głównie byli to uczniowie klasy I i II Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych.

Czytaj więcej...

Warsztaty w Galicyjskiej Szkole Smaku

„Wszystko co robimy –robimy z pasją”

 W dniu 4 listopada 2015 roku członkowie Szkolnego Koła POG wzięli udział w profesjonalnych warsztatach zorganizowanych w GALICYJSKIEJ SZKOLE SMAKU w Krakowie. Zajęcia były przeprowadzone pod profesjonalnym okiem pana JACKA KOTULI mistrza w tej dziedzinie, który jest nauczycielem i właścicielem szkoły.

Czytaj więcej...

List intencyjny

Nazywam się Mariusz Grzesik. Od 10 lat związany jestem z gastronomia, a od 2007 roku prowadzę firmę ,,ABSYNT" Mariusz Grzesik, która na chwilę obecna głownie zajmuje się pokazami barmańskimi flair, pokazami baristycznymi oraz szkoleniami z dziedziny gastronomi- barman, kelner, barista, manager gastronomii.

Czytaj więcej...

Ważne: nasza strona wykorzystuje pliki cookies Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii w celach statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W programie służącym do przeglądania stron internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

  Akceptuje ciasteczka z tej witryny.
EU Cookie Directive Module Information