Nasza szkoła jako jeden z ważnych celów nauczania podejmuję przekazywanie najnowszych osiągnięć nauki .W stawiane założenia wpisuje się propagowanie informacji z zakresu zasad żywienia i jego wpływu na zdrowie z I Narodowego Kongresu Żywieniowego, który odbył się w styczniu b.r. w Warszawie, pod patronatem Instytutu Żywności i Żywienia.
O zmianach w nowej piramidzie żywienia i aktywności fizycznej ,zasadach jej konstrukcji i interpretacji przekazywałam informację:
- gimnazjalistom i nauczycielom z okolicznych szkół na zorganizowanych w naszej szkole cyklicznych warsztatach kawowych,
- uczniom klas II i III technikum żywienia i usług gastronomicznych na przedmiotach zawodowych np. żywienie człowieka,
- nauczycielom w szkole :
- na zorganizowanej lekcji koleżeńskiej “Układanie jadłospisu zgonie z nową piramidą żywienia i aktywności fizycznej z wykorzystaniem programu Dietetyk” na prowadzonej przeze mnie pracowni żywienia i usług gastronomicznych,
- w formie prezentacji multimedialnej na konferencji Rady Pedagogicznej poświęconej pracy szkoły.
{youtube}olR17ec1_Dg|600|450|0{/youtube}
Dodaj komentarz