Zajęcia w ramach Koła odbywać będą się 2 lub 3 razy w miesiącu w formie ćwiczeń poprzedzonych instrukcją merytoryczną. Atrakcją zajęć będą realizowane w miarę możliwości wycieczki dydaktyczne lub pokazy w wykonaniu profesjonalistów.
Program zajęć:
1. Obsługa gościa
- przyjmowanie zamówienia
- technika serwowania potraw i napojów (serwisy)
- kolejność serwowania potraw i napojów
- kolejność obsługi gości
2. Bielizna stołowa
- rodzaje
- technika składania serwetek
- technika składania i rozkładania obrusa
3. Technika noszenia i przenoszenia zastawy stołowej
- rodzaje tac i sposoby ich przenoszenia
- zastawa stołowa technika noszenia talerzy
- zastawa stołowa technika noszenia i przenoszenia szkła
4. Technika nakrywania stołów
- nakrycie proste
- nakrycie rozszerzone
5. Przyjęcia okolicznościowe
- dekoracje stołów na różne formy przyjęć
6. Kawa
- technika parzenia kawy
7. Sprzęt barmański
- technika sporządzania napojów bezalkoholowych
8. Technika serwowania napojów bezalkoholowych
9. Konsultacje indywidualne
10. Egzamin końcowy(szczegóły do ustalenia)
Dodaj komentarz