Dnia 14.11.2015 r. uczniowie naszej szkoły po raz drugi spróbowali swoich sił i wystartowali w konkursie rozpowszechniającym dziczyznę.
Do konkursu przystąpiło 12 szkół z województwa tarnowskiego o profilu żywienia. Poziom konkursu był na bardzo wysokim poziomie. Nasi uczniowie pracowali bardzo ciężko i starannie niestety tym razem nie udało się im trafić do finału.
Uczniowie klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych Paulina Nykiel i Damian Trzeciak przygotowali następującą potrawę;
– Pachnąca pieczeń z jelenia w sosie grzybowym podana z kotlecikami z soczewicy i płatków owsianych w towarzystwie karmelizowanej dyni z nutą trawy cytrynowej.
Uczennice klasy II Jolanta Piękoś i Aleksandra Golonka trudziły się przy sporządzaniu deseru o nazwie:
– Waniliowa Panna Cota podana na ciasteczkach z orzechów laskowych o smaku pomarańczy z musem z owoców leśnych pachnąca cynamonem.
Dziękujemy im za godne reprezentowanie naszej szkoły, odwagę i życzymy dalszych sukcesów w zdobywaniu zawodowych umiejętności.
Dodaj komentarz