FESTIWAL NA CZEŚĆ KANAPKI
3 listopada obchodzimy święto najbardziej popularnej przekąski – kanapki zwanej też tartinką.
Kanapka towarzyszy nam codziennie na śniadanie, lunch i kolację, najlepiej smakuje z dodatkami mięsnymi, warzywami i dipami. Z okazji Światowego Dnia Kanapki uczniowie kl. III Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych zorganizowali Szkolny Festiwal Kanapki. Dzisiejsza kanapka zwana również sandwiczem wywodzi się od hrabiego Sandwich-Johna Montagu.
To właśnie jemu zawdzięcza się zarówno nazwę jak i formę przekąski. Kanapka towarzyszy nam do szkoły, do pracy na przyjęciach czy uroczystościach. Pięknie ugarnirowane są niezastąpioną przystawką na każdym stole.
W ramach festiwalu nasi uczniowie zaproponowali nam różne smaki kanapek. Były sandwich’e, tosty, hot-dogi i tradycyjne kanapki. Wszystkie zawierały dodatki warzyw, dipów były kolorowe i bardzo smaczne. Uczestnicy mini festiwalu mogli zakupić i posmakować swoją ulubioną kanapkę. Największą popularnością cieszyły się burgery z kurczakiem z dodatkiem warzyw i przepyszne tosty serwowane na ciepło. Zorganizowany dzień kanapki w szkole cieszył się dużą popularnością a niezapomniane doznania kulinarne towarzyszyły nam przez cały dzień.
Dochód uzyskany ze sprzedaży kanapek zostanie przekazany na cel charytatywny.
Uczniom kl. III serdecznie dziękujemy za zorganizowanie festiwalowego święta kanapki.