FESTIWAL NA CZEŚĆ KANAPKI

b_150_100_16777215_00_images_kanapki.jpg3 listopada obchodzimy święto najbardziej popularnej przekąski – kanapki zwanej też tartinką.

Kanapka towarzyszy nam codziennie na śniadanie, lunch i kolację, najlepiej smakuje z dodatkami mięsnymi, warzywami i dipami. Z okazji Światowego Dnia Kanapki uczniowie kl. III Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych zorganizowali Szkolny Festiwal Kanapki. Dzisiejsza kanapka zwana również sandwiczem wywodzi się od hrabiego Sandwich-Johna Montagu.

To właśnie jemu zawdzięcza się zarówno nazwę jak i formę przekąski. Kanapka towarzyszy nam do szkoły, do pracy na przyjęciach czy uroczystościach. Pięknie ugarnirowane są niezastąpioną przystawką na każdym stole.

W ramach festiwalu nasi uczniowie zaproponowali nam różne smaki kanapek. Były sandwich’e, tosty, hot-dogi i tradycyjne kanapki. Wszystkie zawierały dodatki warzyw, dipów były kolorowe i bardzo smaczne. Uczestnicy mini festiwalu mogli zakupić i posmakować swoją ulubioną kanapkę. Największą popularnością cieszyły się burgery z kurczakiem z dodatkiem warzyw i przepyszne tosty serwowane na ciepło. Zorganizowany dzień kanapki w szkole cieszył się dużą popularnością a niezapomniane doznania kulinarne towarzyszyły nam przez cały dzień.

Dochód uzyskany ze sprzedaży kanapek zostanie przekazany na cel charytatywny.

Uczniom kl. III serdecznie dziękujemy za zorganizowanie festiwalowego święta kanapki.

b_150_100_16777215_00_images_kanapki1.jpg

b_150_100_16777215_00_images_kanapki2.jpg

b_150_100_16777215_00_images_kanapki3.jpg

b_150_100_16777215_00_images_kanapki5.jpg

b_150_100_16777215_00_images_kanapki4.jpg

b_150_100_16777215_00_images_kanapki6.jpg

b_150_100_16777215_00_images_kanapki7.jpg

b_150_100_16777215_00_images_kanapki8.jpg

b_150_100_16777215_00_images_kanapki9.jpg

b_150_100_16777215_00_images_kanapki10.jpg

b_150_100_16777215_00_images_kanapki11.jpg

b_150_100_16777215_00_images_kanapki12.jpg