Jak przygotować stół bożonarodzeniowy, aby zachwycał nie tylko smakiem i zapachem tradycyjnych bożonarodzeniowych potraw, ale też samym wyglądem i estetyką. Czy ma to być prostota i elegancja, czy przepych i awangarda? Jaką wybrać kolorystykę – tradycyjną biel, ecru, a może oryginalne złoto i czerwień.
Uczniowie kierunku gastronomiczno-hotelarskiego pod fachowym okiem nauczycieli przedmiotów zawodowych (B. Ząbek, B. Krupa) przygotowali różne propozycje aranżacji stołów, które mogą być inspiracją na nadchodzące święta, sylwester czy karnawał. Pięknie zastawione stoły można obejrzeć zarówno w Galerii Dębickiej, jak również w holu Zespołu Szkół Zawodowych w Pustkowie Osiedlu.
Stół to jeden z najważniejszych elementów świąt, to przy nim składamy sobie życzenia i zasiadamy do uroczystej wigilii z najbliższymi. Stół to także wizytówka domu dlatego jego przygotowanie i dekoracja jest taka ważna. Żywe gałązki choinki wprowadzają zapach lasu, a blask świec nadaje przyjemny i tworzy wyjątkowy, niepowtarzalny nastrój. Nie zapominamy o dekoracji talerzy. Najlepiej postawić na oryginalne serwetki, fantazyjnie złożone połączone z gałązką i bombkami. Tak zaproponowana aranżacja stołu sprawi, że każdy doceni nie tylko smak dań, ale i ich podanie.
Dodaj komentarz